case study

De Forensisch Arts

Dankzij de Perfecte Pitch werd speciaal voor Kelsey haar droombaan in het leven geroepen: Forensisch Arts.

Kelsey had een grote droom: ze wilde zich graag als forensisch arts specialiseren. Maar gek genoeg was er in de organisatie waar ze voor werkte, wel grote behoefte aan forensisch artsen, maar was er niemand in gespecialiseerd. Ja, elke arts had ooit in een ver verleden een drie-daagse cursus gehad. Waarvan inmiddels de inhoud diep weggezakt was. Ook bij haar. Toen Kelsey bij mij kwam, had ze al een goede pitch. Ook met een mooie passiehaak: over hoe een collega zijn forensische kennis onverwacht bleek nodig te hebben, maar niet meer naar boven kon halen.

Mensen vragen weleens: heeft het zin om een pitchcoach in te schakelen als je al een goede pitch hebt? Mijn antwoord is ‘ja’. Want omdat de pitch al zo goed was, kon ik haar in twee keer anderhalf uur helpen om ‘m om te toveren naar een uitzonderlijke performance. We hebben vooral heel veel tijd besteed aan het werken aan het ‘zintuigen’ deel van de schrijfmix. Door te zorgen dat het niet langer een afstandelijk verhaal van een andere arts was, maar dat het haar verhaal werd. Daarvoor hebben we een dialoog gecreëerd, waarbij zij afwisselend de andere arts is en vervolgens als zichzelf commentaar levert op het verhaal van die arts. Bedoeld om duidelijk te maken wat dit verhaal betekent, voor haar en voor alle andere artsen in de organisatie. 

idee

We zien, horen en voelen dat letterlijk gebeuren tijdens deze pitch. Ze vond het heel eng om te gaan doen. Ik had haar ‘uit haar comfortzone getrokken’ zoals ze zei. Maar ik was er 100% zeker van dat ze het zou kunnen. En ze kon het!
Aan het einde van haar pitch kreeg ze enthousiast applaus, complimenten en zelfs bewonderende uitroepen.


De medisch directeur werd namelijk gevraagd wat hij van haar pitch vond. Hij zei “Ik roep al jaren dat we forensisch artsen nodig hebben, maar ik krijg het niet verkocht binnen de organisatie”. Waarop de hele zaal hard moest lachen en één van de MT-leden riep: “Nou, daar hoef je je nu geen zorgen meer over te maken. Dat gaat zij wel voor je doen!”. Ik was zo trots op haar! Een groter compliment konden ze haar niet geven.

Bedankt voor Je inschrijving