Visagie – De Pitchcoach

Visagist Carmen

UPDATE: Het artikel in ZIN magazine is inmiddels uit! Kijk hier voor foto en het interview.

Ik kan ze op de vingers van 1 hand tellen: de keren dat ik professioneel opgemaakt werd. Ik ben niet zo van de make-up.

De eerste keer dat ik door een professionele visagist werd opgemaakt was ik vooral bang. Ik was toen nog officier bij de Luchtmacht en ik had een paar weken ervoor een paar vrouwelijke collega’s van de Landmacht bij een praatshow gezien die (ik kan het niet anders omschrijven) mishandeld waren door de visagie. Ze zaten daar in hun groene camouflage uniform en de visagist had kennelijk bedacht dat het een goed idee was om ze ‘bijpassende’ groene oogschaduw te geven en ‘knal’-rode rouge en lippenstift. Ik had plaatsvervangende schaamte.

Dus toen ik bij Pauw & Witteman (waar ik in mijn blauwe uniform werd geïnterviewd) door de visagiste werd gevraagd wat ik qua make-up wilde, was mijn reactie: “Zo naturel mogelijk”. “Wilde ik niet een bijpassend kleurtje?” “Nee. Absoluut niet”, zei ik met horror in mijn stem.   

Afgelopen week zat ik weer bij een visagist. In de tussentijd is er wel wat veranderd. Ik ben tijdens een fotoshoot bij Picture People Amsterdam met mijn toen gloednieuwe superkorte kapsel een keer prachtig opgemaakt. Mijn website staat vol met de foto’s van die fotoshoot. En sinds ik als stand-up comedian heb gezien dat ik wel erg wit lijk op het toneel zonder make-up, draag ik als het showtime is al jaren rode lippenstift.

En dus zat ik deze keer met veel meer ontspanning in mijn lijf aan de make-uptafel van Carmen Gonzalez ter voorbereiding op een fotoshoot en interview met ZIN magazine. Een artikel over mensen die dankzij hun passie een glimlach op het gezicht van anderen toveren. Ze vertelt dat ze in haar vrije tijd schildert. “Landschappen?”, vraag ik naïef. “Nee, portretten”, zei ze. “Da’s veel makkelijker”. En aan het resultaat op mijn gezicht te zien is ze niet zoals haar collega’s van P&W van abstracte symboliek, maar meer van het realisme. Ik ben heel benieuwd hoe de foto’s eruit gaan zien! Ik heb er deze keer in elk geval alle vertrouwen in 😊.

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving