Wetenschappelijk overtuigen – De Pitchcoach

Foto 16 - 2

“Wat willen jullie liever als extraatje: de wetenschap achter hoe je het beste presenteert op camera tijdens videobellen, of de wetenschap achter rust uitstralen op het podium?”

Tijdens de workshop presenteren bouw ik altijd wat extra tijd in voor diepgaande vragen vanuit het publiek. En vandaag, bij de tweede training van de Ambassadeurs van de Luchtmacht, barsten ze van de vragen. Meer vragen dan ik in de resterende tijd kan beantwoorden op een manier die écht blijft hangen.

De meeste handen gaan de lucht in voor rust uitstralen, maar het is een krappe meerderheid. Iemand roept vanuit de zaal: “Ik wil allebei”. Maar met een blik op de klok moet ik constateren: “Dat gaat helaas niet lukken, maar dat is een leuk onderwerp voor een volgende training”.

Ik pak mijn presentatie ‘rust uitstralen’ erbij en begin met vertellen.

Vier methoden om rust uit te stralen. 1tje die niet werkt, 1tje die bij sommige mensen werkt en twee die wel werken en ook nog eens super simpel zijn en nauwelijks tijd vergen.

Ik vertel de onderzoeksopzet en laat het publiek hypotheses stellen over waarom het wel of niet zou werken. En de zaal is (zoals altijd) verdeeld. En dan kijken we naar de uitkomst. Surprise!

Ofwel je hypothese wordt bevestigd (da’s leuk en onthou je dus makkelijk). Ofwel de uitkomst is een grote verrassing (da’s interessant en dan wil je weten waarom je mis zat en onthoud je het dus makkelijk).

Heerlijk om de verrassing in de zaal te zien en de constatering van één van de deelnemers te horen: “Dus het is echt zo makkelijk?”. Ja, als je de wetenschap achter rust uitstralen kent én gebruikt, dan is het echt zo makkelijk.

Heerlijk om mensen met wetenschap te fascineren en te overtuigen!

——-

Wil jij en je team ook gefascineerd en overtuigd worden door de wetenschap achter presenteren? DM me dan!

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving