De Pitch Coach

Verkooppraatje – De Pitchcoach

GR Biotech gelukzalig glimlachende vrouw met zelftest

“Dat ziet er verdacht gelukzalig uit”, zeg ik tegen de dame bij de drogist.

“De man voor u vond dat ook al. Hij zei dat ze eruit zag alsof ze een heerlijk parfum rook”, zegt ze.

De reclamefoto op de covid-zelftest van GR Biotech is volkomen bespottelijk: een gelukzalig glimlachende dame op het moment net voordat de enorme wattenstaaf haar neus in gaat. Wie denken ze dat ze foppen? Prima verkoopmethode voor een lange wattenstaaf als SM-tool, maar voor de rest….

Ik moet gelijk denken aan het gesprek dat ik vorige week had met een aankomend klant over pitchen:  “Ik hou niet van verkooppraatjes”, zei ze. Dat begrijp ik. Want dit is een verkooppraatje: een volkomen flauwekul plaatje schetsen waar iedereen dwars doorheen kijkt.

Ik hou er ook niet van.

Daarom werk ik alleen met echte verhalen, over situaties die je echt beleefd hebt, zodat je natuurlijke enthousiasme naar voren komt. Niet met onechte verhalen die iedereen zo doorprikt.

Dus ja, ik beken: Ik heb zo mijn twijfels of ik net zo enthousiast ga worden van de lange wattenstaaf van GR Biotech…

PS: Wil je ook pitchen zonder verkooppraatje? Bel me: 06-20168023.

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving