Moeilijke video – De Pitchcoach

Blog moeilijke video

Deze video wilde maar niet gemaakt worden. Eerst had ik de griep. En hoewel ik altijd van ‘de show must go on’ ben, lukte het de dag voor de opname niet om het bed uit te komen, heb ik dus maar afgebeld en hebben we ‘m een week verplaatst.

De avond voor die tweede poging werd ik gebeld door een vriend die dat weekend langs gekomen was: “Ik ben voordat ik naar jou ging met iemand in aanraking gekomen die nu Covid blijkt te hebben”. Dus gelijk in quarantaine, weer afgebeld en getest. Geen Covid (hij ook niet).

De dag erna, nog met een vaag hoofd van de naweeën van de griep en nul energie, alsnog naar de Frankwatching studio om aan het eind van de dag de video’s op te nemen. En daarbij mijn eigen regels om goede video’s te maken volledig in de wind geslagen:

  • Schrijf je eigen teksten, zodat het 100% jouw woorden zijn en je niet hoeft te acteren, maar alleen hoeft te activeren.
  • Oefen, oefen, oefen.

Ik had teksten van het Frankwatching team gekregen en die 1x doorgelezen met mijn duffe kop en gedacht: ja, dat klinkt bekend, dat gaat vast lukken. De eerste 5 teksten lukten inderdaad wel redelijk, die stonden er met een paar takes op. Maar daarna was de energie op. En wilde de eindtekst niet meer. Hij kwam mijn mond niet uit. Dus na een take of 7 zijn we gestopt.

Toen maar weer terug naar de basis: ik heb die tekst volledig herschreven in mijn eigen woorden, een paar keer met Lijfleren™ geoefend en niet de tekst geprobeerd te herproduceren, maar de betekenis. En toen wilde hij eindelijk. Maar jeetje, wat moest ‘ie uit mijn tenen komen….

Hierbij het resultaat. Met 3 tips voor als je online presenteert. Ben benieuwd wat je ervan vindt.

Als je je 3 uur lang diepgaand wilt verdiepen in hoe je veel beter online presenteert, schrijf je dan vandaag nog in voor het Frankwatching hoorcollege over dit onderwerp die ik volgende week woensdag 15 december geef van 13-16 uur. Ook als je dan je papa- of mamadag hebt, kun je meedoen: hij wordt voor de inschrijvers nog twee weken lang online beschikbaar gesteld.

PS: stuur een e-mail naar info@depitchcoach.nl, stuur ik de eerste 15 inschrijvers een link met 25% korting voor de inschrijving!

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving