De Pitch Coach

Passiehaak – De Pitchcoach

Video Passiehaak

Wat heb je liever? Een opsomming van een heleboel feiten of een verhaal? Dat is een vraag die ik aan iedereen stel die mijn masterclass Schrijf je perfect pitch doet. Het antwoord is in 95% van de gevallen: een verhaal. Dat is niet voor niets, want dat is hoe onze hersenen gegevens ordenen.

Feiten, cijfers en abstracties gaan het ene oor in en het andere oor uit. Tenzij je ze verpakt in een verhaal met emotie.

Ik noem dat een ‘passiehaak’, omdat het een verhaal is dat aanhaakt bij jouw passie. En die passiehaak is voor mij de kern van een goede pitch. En als jij door het vertellen daarvan automatisch gaat glunderen en stralen, dan breng je die passie ook moeiteloos over op je publiek.

In deze video uit een podcastinterview van Red Panda Works leg ik uit hoe dat werkt. 

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving