Toverdoos – De Pitchcoach

toverdoos van de pitchcoach 1 225x300

Als pitchcoach heb ik een toverdoos. Een doos vol met adapters en kabels zodat ik onder alle omstandigheden klaar ben om cliënten technische ondersteuning te geven. Om hun laptop aan mijn monitor te koppelen, mijn microfoon aan hun smartphone of om hun iPod op te laden. Een hele doos vol, met voor elk probleem een oplossing.

Geen microfoon aansluiting op je iPhone? Ik heb een lightning naar jack adapter. Geen HDMI aansluiting op je laptop? Ik heb een USB-C naar HDMI adapter, een VGA kabel, of zelfs een USB-C naar VGA adapter.

Ja, ja, al deze technische termen komen tegenwoordig heel vlot mijn pen uit, want ik heb ze wekelijks wel een keertje nodig.

Ik dacht dat ik een goed gevulde toverdoos had, maar toch ging het deze week twee keer mis. Eerst iemand met een laptop met alleen maar onbekende slots: geen HDMI, USB-C, VGA of zelfs lightning (dat slot van Apple). De enige herkenbare uitgang was een USB-A, zeg maar waar je je opladers instopt. Dus ik heb diezelfde dag nog een USB-A naar HDMI adapter besteld, voor het geval ik weer een client met zo’n pc krijg. Meer vulling voor mijn al aardig uitpuilende toverdoos.

En vandaag stond ik in mijn studio om de laatste video’s van mijn online cursus “Schrijf je perfecte pitch in 1 dag” op te nemen. Alle video’s die ik zittend voor de computer (met powerpoint presentaties) opneem, zijn klaar 😊. Het enige wat nu nog moet zijn de introductievideo’s die ik staande voor een scherm op wil nemen.

Ik monteer mijn nieuwe smartphone, een Samsung A53, op mijn autocuestatief, wil mijn microfoonjack in de telefoon stoppen en …. geen gat. Samsung heeft kennelijk van Apple overgenomen dat er geen koptelefoongaten meer ingaan. Neeeee!

Dus ik heb nog geen studio-opnames van de introfilmpjes gemaakt. Maar wel weer een nieuwe adapter aan mijn toverdoos toegevoegd. USB-C naar jack 3,5mm. Joepie….

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving