Droombaan – De Pitchcoach

zakenvrouwen ronde venen 2022

“Ik heb een sollicitatiegesprek voor mijn droombaan. Volgende week maandag al. En daar moet ik een 3 minuten pitch houden. Dat moet echt de beste pitch zijn van alle kandidaten, want ik móet die baan krijgen. Kun je me helpen?”.  Hij straalt er helemaal van op Zoom.  

“Dan ben je bij mij aan het juiste adres”, stel ik hem gerust. “We gaan ervoor zorgen dat jij een unieke pitch hebt, met een ‘wow-factor’. Maar dan moeten we wel vanavond al beginnen met stap 1, de masterclass, want anders heb je niet genoeg tijd om je pitch ook te oefenen”. 

Normaliter werk ik ’s avonds en in de weekenden niet, maar ik snap de urgentie. En dit is waarom ik pitchcoach ben geworden: om mensen te helpen om anderen kort en krachtig te overtuigen zodat ze hun dromen waar kunnen maken.

Als ik die avond aan het eind van de masterclass aan hem vraag hoe hij deze eerste stap heeft ervaren, zegt hij met een brede grijns: “Heel inspirerend en verhelderend. Als je me dit niet allemaal had verteld dan had ik zo’n standaard praatje gehouden waarin ik mijn hele cv opdreunde. Dit is zo anders! Precies wat je had beloofd.”

Dat was gisterenavond. En zometeen komt hij voor stap 2: de 1-op-1 pitchcoaching waarin we samen de pitch gaan herschrijven en ook zijn presentatievaardigheden nog verder omhoog gaan schroeven. Ik heb er zin in. Want dit is waar ik pitchcoach voor ben geworden. Da’s mijn droombaan.

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving