Keynote – De Pitchcoach

pitches can be bitches event inspiration days

“We organiseren ons jaarlijkse event voor de evenementenbranche en het thema van dit jaar is ‘P*tches can be B*tches’. Dus we dachten: wil jij, als De Pitchcoach, één van de drie sprekers zijn?” vraagt Bas Veldkamp.

Bas is van Event Inspiration, hét platform voor iedereen die events en festivals organiseert.

Een paar dagen later zit ik op zijn kantoor om kennis te maken met alle drie de partners en te brainstormen over de inhoud van mijn lezing.

“Zou jij, met je wetenschappelijke achtergrond op het gebied van storytelling, een korte lezing  kunnen geven over de wetenschap achter pitchen?”, vraagt Bas.

“Zeker”, zeg ik, “en dan zorg ik ervoor dat het publiek allemaal dingen gaat horen die ze nog nooit eerder hebben gehoord.” 

“Oh, kun je een voorbeeld geven?”, vraagt Simon Renes.

Ik stap van mijn stoel af en begin te vertellen over de evolutionaire psychologie achter het maken van blokkerende gebaren, die je publiek onbewust gelijk een gestrest gevoel geeft. En wat je ertegen kunt doen. En ja, als ik dan toch aan het vertellen ben, dan komt het ene na het andere wetenschappelijke voorbeeld naar boven.

“Je glundert helemaal als je over je vak praat”, zegt de derde partner: Jelle van Keulen. Ja, dat is standaard bij mij, ik vind alles wat met pitchen te maken heeft zo leuk, dat ik niet anders kan dan enthousiast zijn. En dat komt kennelijk over, want de brainstorm gaat een onverwachte richting op.

“Zou je ook een programma voor én na de pauze kunnen verzorgen? Het zou wel heel leuk zijn om jou als relatief onbekende keynote speaker in de spotlight te zetten,” zegt Simon.

En voor ik het weet ben ik van 1-van-de-3 ineens de keynote speaker geworden.

Maar dat heeft wel allerlei consequenties. Want ze hebben een optie op een spectaculaire evenementlocatie waar het publiek echter in een soort pijpenla zit. “Dan moeten we eigenlijk ook op zoek gaan naar een locatie waar Esmeralda beter tot haar recht komt”,  zegt Jelle, “wellicht een theater?”.

Dus maandagmiddag 15 mei sta in theater Gooiland met voor de pauze de lezing “De 10 beste wetenschappelijke pitchtips” en na de pauze de workshop “De vier elementen voor de perfecte pitch”. Zin in!

Als je er ook zin in hebt en in de evenementenbranche zit, schrijf je dan gelijk in op: www.eventinspirationdays.nl

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving