Pitchproblemen – De Pitchcoach

Video afbeelding

Een paar weken geleden “mislukte” een post. Ik wilde onderstaande filmpje laten zien over wat ik als het grootste probleem bij pitchen zie: veel te abstract blijven in plaats van een verhaal vertellen.

Ik had als enige tekst erbij “Wat is het grootste probleem als het gaat om goed pitchen?” 

Het filmpje kwam echter niet op. Mislukte post, zou je denken.

Wat echter heel leuk was, is dat allerlei mensen over hun eigen grootste probleem bij het pitchen spraken. Over onzekerheid, natuurlijk laten overkomen, aanpassen aan elk nieuw publiek en teveel woorden nodig hebben.

Dat gaf mij de kans om mijn oplossingen daarvoor met ze te delen en weer eens te zien dat iedereen zijn eigen problemen heeft en dus ook eigen oplossingen nodig heeft.

Ik weet weer waarom ik 1-op-1 coaching zo leuk vind: omdat je niet met algemene problemen aan de slag gaat, maar precies dat waar de cliënt mee worstelt. Meestal al jaren.

En dan hoeft niet hetzelfde te zijn als wat ik als het grootste probleem zie. Hoewel ik wel moet bekennen dat als je bij mij komt, ik altijd zorg dat je pitch een geweldig, waargebeurd verhaal bevat waar je echt van ‘aan’ gaat.

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving