Ondertitelaar – De Pitchcoach

Chaja Ringoet

Actuele blogs en YouTube video’s maken is leuk, maar heeft ook zo z’n nadelen, merkte ik vorige maand bij de Troonrede. Ik had al weken tevoren de afspraak met Frankwatching gemaakt dat ik direct de volgende ochtend om 09:00 uur een speechanalyse van de Troonrede zou aanleveren. En ik had in al mijn enthousiasme bedacht dat het super leuk zou zijn om er dan ook een video bij te leveren, waarbij je mij live die analyse ziet doen tijdens de Troonrede.

Piece of cake dacht ik. Want voor mijn nieuwe rubriek Just Talk met De Pitchcoach in ondernemersblad FEEM Magazine had ik hetzelfde gedaan en mijn eerste video daarvoor was net af.

Mijn videomarketeer Monika Knottnerus had een mooie standaard intro en outro gemaakt, ik wist hoe ik het technisch moet doen. Alleen even opnemen, maximaal een uurtje werk en dan kon zij de video afmaken. Klaar.

Helaas was ik vergeten dat voor gebruik op social media zo’n video ook nog ondertiteld moet worden. Daar heb ik de volgende ochtend nog eens 3,5 uur op zitten zwoegen (en vloeken). Langer dan het maken van de video en het schrijven van het blog duurde. Dus je begrijpt: dat ga ik niet nog eens doen.

Mijn eerste prio was dan ook het vinden van een goede ondertitelaar. Wie kan je daar nou beter voor hebben dan iemand die de Master Redacteur/Editor doet aan de UvA? Daar ben ik in het verleden weleens gastdocent geweest, dus met één mailtje aan de coördinator, Everdien Rietstap was een vacaturestelling geregeld. 

Met als gevolg dat ik met trots mag aankondigen dat ik sinds kort een nieuw lid in mijn virtuele team heb: Chaja Ringoet, ondertitelaar!

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving