Oefenen voor de spiegel – De Pitchcoach

Voor de spiegel oefenen

Ken je dat? Dat je met iemand hebt gepraat en dan later denkt: had ik maar gezegd….

Nou, dat had ik na het interview met Jordi Bron voor de Red Panda Podcast.

Aan het eind van de podcast stelt hij drie juist/onjuist vragen. Eentje is: moet je voor de spiegel oefenen? Mijn antwoord is: juist. Ik leg uit dat je altijd hardop moet oefenen, op de manier die je straks ook gaat doen. En daar sta ik nog steeds achter.

Maar…. dat hoef je absoluut niet voor de spiegel te doen. Ik oefen vrijwel nooit voor de spiegel. Ik oefen gewoon midden in de kamer.

En dat had in ook moeten benoemen. Want het is juist jezelf in de spiegel zien dat veel mensen afschrikt van oefenen. En dat hoeft niet. De essentie is om het hardop te doen, met alle lichaamstaal die je voor publiek ook gaat gebruiken.

Dat was overigens het enige onderwerp waar ik na afloop van het gesprek over heb gepeinsd. De rest ging super. Joris is een hele fijne interviewer die je heel diep laat ingaan op je vak!

Maar dat heb je wellicht al gezien op de korte filmpjes die ik tegenwoordig op donderdag post, die allemaal uit dit interview komen.

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving