Moe

“Ik ga ermee stoppen”, zegt ze. Het is 18:12 en we zijn al vanaf 16:00 uur bezig met een pitchcoachingssessie die maximaal 2 uur zou duren. Ze heeft een geweldige pitch, een super enthousiaste uitstraling op camera, maar ze blijft zich verspreken.

Ik heb mijn arsenaal aan trucjes om mensen ontspannen voor de camera te krijgen uitgeput. Zelfs een koffiepauze en even energiek rennen en springen op de plek hebben niet geholpen.

“Je bent moe”, concludeer ik. Ze knikt. “Dan gaan we er inderdaad nu mee stoppen”.

Ze heeft haar verhaal goed in haar lijf zitten. Dus ik weet zeker dat het er morgenvroeg thuis razendsnel opstaat. Als ze weer fris en fruitig is.

Inderdaad, de volgende ochtend om 09:41 krijg ik haar video binnen. “Zoals we gisteren al hadden verwacht, stond hij er vanmorgen zo op”, schrijft ze. In slechts twee takes sprankelt ze van het scherm af. En aan het eind van de dag appt ze enthousiast dat het doel van haar pitch nu al behaald is: de eerste inschrijvingen voor haar training zijn al binnen.

Lesson Learned: Als video-opnames niet lukken omdat mensen moe zijn aan het eind van de dag, niet te lang doorgaan. De volgende dag nemen ze ‘m zo op. Zolang de pitch maar in hun lijf zit. En daar zorg ik wel voor met lijfleren.

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving