Kuthoer – De Pitchcoach

hoer

“Kuthoer” staat in het mailtje. En eronder in kleine letters: “Verzonden vanaf mijn Galaxy”. Verder niets. De afzender is ene “rijb3wijs”

Ik voel mijn buik samenknijpen en mijn gezicht rood worden. WTF?

De reactie is op mijn nieuwsbrief.

Even later komt er een tweede mailtje overheen. Zelfde eloquente tekst, nu als reactie op de email met mijn nieuwe cursusaanbod.

Ik kijk in Active Campaign wat hier aan de hand kan zijn. Ik zal toch niet iemand iets hebben gestuurd waar hij zich nooit voor heeft aangemeld? Of een afmelding niet goed hebben verwerkt?

Nee. Active Campaign is heel duidelijk. Op 10 mei 2022 heeft hij zich zelf aangemeld voor mijn nieuwsbrief. En de AVG box aangetikt. En hij heeft nooit op een afmeldingslink in welke email dan ook geklikt.

Boos vraag ik mezelf af of ik hier wat mee ga doen of niet. Behalve uiteraard direct uitschrijven, want dit is overduidelijk niet het soort cliënt met wie ik wil werken.

Ga ik mijn irritatie laten blijken? Ik besluit dat wel te doen. Dit gaat voor mij echt een grens over. Ik snap best dat je e-mails irritant kan vinden, maar dan klik je toch op de uitschrijflink, of vraag je waarom iemand je mailt?

Ik dicht een mailtje:

Ik neem aan dat je graag uitgeschreven wil worden van mijn mailinglijst, waar je je zelf voor hebt ingeschreven op 10 mei 2022?

Dat mag je ook op een wat vriendelijkere manier vragen, hoor! 

Voordat ik op de knop ‘verzend’ heb kunnen drukken, gaat de telefoon. Een onbekend nummer. “Met Sid”, zegt hij. “Jij verstuurt mij al die troep waar ik nooit om gevraagd hebt”.

Ik vraag beleefd (ik sta er zelf een beetje verbaasd van dat me dat lukt): “Als je mij je email geeft, dan kan ik voor je nakijken waarom ik je e-mails stuur, want daar is altijd een reden voor”.

“Je dacht toch niet dat ik jou mijn email ging geven?” zegt hij op boze toon.

Ik vraag: “Is het soms rijb3wijs?”  en dat is het inderdaad. “Dan heb jij je op 10 mei 2022 ingeschreven voor mijn nieuwsbrief via mijn website”.

Hij spot: “Tuurlijk. Jij bent gewoon een kuthoer”.

Nadat soortgelijke termen nog een paar keer zijn gevallen en het duidelijk is dat hij niet openstaat voor een normaal gesprek, zeg ik dat ik ga ophangen. Ik blokkeer zijn nummer gelijk. Stuur het mailtje alsnog en haal hem direct uit mijn automatiseringssysteem.

Maar ik voel me de rest van de dag klote.

Ben ik de enige die dit soort bizarre reacties op e-mails krijgt? Met notabene altijd een uitschrijflink erin? Of maak jij dat ook weleens mee?

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving