Kippenvel

kippenvel moment pitch

Veteranendag op 27 juni wordt dit corona-jaar heel bijzonder. Ik beschreef het al eerder: Een bijna lege Ridderzaal, televisiecamera’s en vier sprekers met verhalen om je op te verheugen. Met twee van de vier heb ik als pitchcoach gewerkt, dus ik weet wat een geweldige verhalen ze te vertellen hebben. Deze keer: Rick Torenstra.

Wat me uit Ricks verhaal het meest is bijgebleven is hoe hij de eerste minuut beschrijft na een black-out. Er is een bermbom afgegaan die hem zijn oog kost en hersenletsel veroorzaakt, maar dat weet hij dan nog niet. Ik herinner met nog steeds de mintgroene binnenkant van de pantserwagen met de vreemde rode stippen en hoe zwaar het hoofd van zijn collega op zijn schoot voelt.

Het zijn dat soort details die een verhaal echt maken en je meeslepen met de verteller. Zintuigelijk activeren noem ik dat. Het is een heel belangrijk onderdeel van de Perfecte Pitch Methode: wil je mensen boeien, dan moet je ze met alle mogelijke zintuigen meenemen in jouw wereld.  

Ik heb Ricks pitch voor de 27e al gezien en ik weet dat hij deze keer andere details gaat geven. Tip: let op hoe hij uitlegt wat hersenletsel met je doet. Kippenvel in slechts 23 woorden.

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving