Invloed – De Pitchcoach

Women at the Top TU Delft Kleinreesink

Weet je of je weleens een rolmodel voor anderen bent? Ze inspireert? Misschien ben je dat wel veel vaker dan je denkt. Maar weet je dat helemaal niet, omdat ze je dat niet vertellen.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het geweldig is om te horen dat je mensen hebt geïnspireerd. Deze week had ik twee ontmoetingen met militairen die vertelden dat ze dankzij mij bij de Luchtmacht waren gegaan.

De eerste was Shar Timman. Ze kwam naar me toe na afloop van de masterclass die ik voor de Luchtmachtambassadeurs had gegeven. Ze zei:

“Ik dacht altijd: je kan kiezen uit studeren óf militair worden. Maar toen kwam u tien jaar geleden op de TU Delft langs. En vertelde dat u militair was én aan het promoveren. Toen dacht ik: een militair die op het hoogste niveau aan het studeren is! Dat inspireerde mij. Een aantal jaar later ben ik gepromoveerd bij de European Space Agency – ESA én heb ik m’n meisjesdroom waargemaakt om militair te worden. Nu ben ik Space Officer bij de Luchtmacht”.

Een paar dagen later sprak ik met recruiter Raymond van de Haar van de Luchtmacht, die ook zo’n masterclass voor recruiters wil. Hij vertelde dat hij voor de Luchtmacht had gekozen dankzij mijn boek “Officier in Afghanistan”:

“Toen ik nog op de VEVA opleiding zat, wilde ik eerst bij de Landmacht: cavalerie, tanks, verkenning. Maar toen ik uw boek had gelezen dacht ik: ik wil net zo lief bij de Luchtmacht werken: dat is leuk werk, professioneel en sociaal. En dat klopte helemaal.”

Dank jullie wel, Shar en Raymond. Voor jullie service en dat je mij inspireert door te vertellen dat ik jullie heb geïnspireerd. Dat geeft (hoe afgezaagd dat misschien ook klinkt) betekenis aan mijn leven.  

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving