Gratis cadeautjes – De Pitchcoach

Kaartjes

Moeten cadeautjes altijd duur zijn? Ik kreeg eind vorig jaar een cadeautje dat niets kostte, maar me beslist nog een hele tijd bij zal blijven.

Dat was toen ik als Levend Boek op de Marnix Academie in Utrecht was. Deze christelijke PABO had de Living Library uitgenodigd om langs te komen met 15 levende boeken om de aankomend docenten kennis te laten maken met andere denkbeelden en levensstijlen.

Er waren een boel interessante levende boeken. Met titels variërend van automutilatie tot ex-verslaafd en van aseksueel tot BDSM* (door de organisator nogal onhandig uitgelegd als ‘iets met seksuele dingetjes’).

Ik vond het als hoogbegaafd boek fijn om vanuit mijn eigen ervaring met twee groepjes van 3 docenten te bespreken wat je wel en vooral niet moet doen als onderwijzer om hoogbegaafde kinderen te helpen. Hoogbegaafde kinderen inzetten als klasse-assistent is geen goed idee, extra werk geven en de kans om met andere hoogbegaafde kinderen in contact te komen is dat wel. Hopelijk helpt dat andere hoogbegaafde kinderen om niet zo’n ellendige lagereschooltijd te krijgen als ik heb gehad.

Aan het eind van de twee sessies evalueerden de boeken apart van de studenten. Voordat wij naar onze evaluatie gingen, zag ik nog net dat de studenten allemaal gekleurde kaartjes kregen.

Aan het eind van onze evaluatie kwam de organisatie binnen met die gekleurde kaartjes. Ze lagen op kleine stapeltjes en elk van ons kreeg er een paar. Een simpel handgeschreven kaartje met wat de studenten hadden opgestoken en gevonden van ons gesprek. Zo leuk! Een tastbaar bewijs dat we echt iets betekend hebben.

Een simpel, goedkoop, maar heel waardevol cadeautje.

Wat voor gratis cadeautje heb jij vorig jaar gehad dat je nog steeds is bijgebleven?

*BDSM: Bondage & Discipline, Dominantie & Submissie en Sadisme & Masochisme

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving