De juiste ooghoogte – De Pitchcoach

Juiste ooghoogte De Pitchcoach

Tip: als je online bent, zorg dat je op de juiste manier in beeld staat. Hoe? Door de juiste ooghoogte te kiezen: op 1/3 vanaf de bovenkant. Als je je ogen veel lager hebt, dan lijk je namelijk heel klein. Ik heb ooit met iemand online samengewerkt die ik in mijn hoofd “de boskabouter” noemde. Hij had niet alleen een 2e huis in het bos van waar hij vaak videobelde, maar hij had altijd heel veel lucht boven zijn hoofd op de online camera. Hij leek dus super klein.

Je begrijpt mijn verbazing toen ik hem aan het eind van de opdracht in het echt ontmoette en hij een reus van meer dan 2 meter (!) bleek te zijn. Het feit dat hij zijn ogen zo laag in beeld had, had mij een totaal onrealistisch beeld van hem gegeven.

Dus: als je klein wilt overkomen, hou je ogen dan lekker laag in beeld. Wil je normaal overkomen, hou dan je ogen op 1/3 van de bovenkant van het beeld.

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving