De 6 valkuilen van een 5 minuten pitch

Pitchcoach

Ik ben een enorme perfectionist en daar heb ik last van, dus ik ben de laatste tijd heel bewust dingen op 80% aan het doen, op niveau ‘goed genoeg’.

Zo heb ik onlangs een trainingsvideo gemaakt met een live publiek. Direct aan het begin (0:30) kan ik de zinsnede ‘wil ik met jullie delen’ niet vinden. Dat zou in het verleden genoeg zijn geweest om de video opnieuw te doen. Dat heb ik echter deze keer niet gedaan. Ik heb het hele verhaal afgemaakt en het gehouden op deze ene take.

Na de montage bleek dat het niet in 5 minuten was gelukt, wat wel de bedoeling was, want het gaat over de 6 valkuilen van een 5-minuten-pitch. Normaal zou ik dan een nieuwe montage vragen. Nu heb ik het zo gehouden en als mensen mij ermee plagen, dan zeg ik ‘6 valkuilen in minder dan 6 minuten’, alsof het zo hoorde. Ik krijg van kijkers terug dat ze het juist leuk en menselijk vinden dat het niet helemaal gepolisht is, dat dat het echt maakt. En op basis van deze video heeft mijn oude presentatiecoach contact met me gezocht met de vraag of ik met hem samen wil werken.

Kortom: wat ik hiervan leer is dat perfectie echt niet nodig is. Goed genoeg is inderdaad goed genoeg.

Zijn er meer perfectionisten die hiermee worstelen? Wat is jullie ervaring met ‘goed genoeg’?

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving