Besparen

besparen blog

Ik sta geconcentreerd maar happy in de opnamestudio van Cinemeta om de voice-over in te spreken voor vijf animatie-video’s. Eén voor de Dienst Justitiële Inrichtingen en vier voor de Koninklijke Marechaussee. Ze zijn prachtig geworden: duidelijk, informatief, met strakke teksten en beelden die niet snel vervelen. Allemaal om professionals te helpen veteranen in psychische nood te leren herkennen en helpen.

Ik sta hier zowel om veteranen te helpen, als om de belastingbetaler geld te besparen (en stiekem ook om zelf iets echt leuks te doen).

Dat zit zo: De offerte van BroekhuizenWirtz, het video-animatiebureau, kwam boven het budget van Project Nova uit. Om precies te zijn: exact het bedrag van de voice-over was te veel. Dus ik stelde Ivo Broekhuizen twee opties voor:

1. Het bedrag naar beneden bijstellen
2. Een (gratis) voice-over van Defensie gebruiken. In casu: ik.

Ivo’s gezicht en stem wezen erop dat hij liever voor optie 1 dan optie 2 koos. Laten we eerlijk wezen: erg logisch is het ook niet dat de militaire projectleider van Project Nova ook een fatsoenlijke voice-over is. Desalniettemin zei hij beleefd dat ik een stemdemo mocht opsturen en dat hij op basis daarvan zou beslissen.

Al sinds mijn studententijd werk ik af en toe als voice-over. Ik spreek telefooncentrales, radiocommercials en boeken in. Dus mijn stemdemo was razendsnel opgestuurd. Ik denk dat ik daarmee wat vooroordelen over militairen heb weggenomen. Want na het luisteren van de demo was zijn reactie: “Goede stem heb jij! Echt! Aangenomen!”. De verbazing spatte van de email af.

(hieronder de stemdemo)

En nu sta ik dan de teksten op te nemen. Teksten die na het ontwikkelen van een hele e-learning module “Veteraan in Nood” inmiddels door en door bekend zijn. Met een technicus van Cinemeta en onder leiding van producent Ivo Broekhuizen. Het voelt als een waardig einde van 2 jaar Project Nova.

Bekijk hier een voorbeeld van één van de video’s.

blogvideo
Video afspelen

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving