Bescheiden op een podium – De Pitchcoach

De Pitchcoach Esmeralda Kleinreesink traint de bibliotheek van de NLDA 2

“Maar ja, dat is toch allemaal niet zo bijzonder?” zegt ze zodra ze haar super inspirerende pitch heeft gegeven. “Het is allemaal niet zo moeilijk, ik heb alleen wat informatie gegeven”.

Er zijn momenten waarom mensen echt té bescheiden zijn en dit is er één van!

Ze heeft net vol passie verteld hoe ze als informatiespecialist van de militaire bibliotheek een docent heeft geholpen met de regels van auteursrecht. De docent zag enorm op tegen het ‘auteursrechtproof’ maken van zijn lesmateriaal. Ze heeft hem in nog geen 15 minuten (!) alles uitgelegd over nieuwe links, auteursrechtvrije foto’s en alle informatie om het bij de volgende presentatie zelf te kunnen. Hij was stomverbaasd en mega opgelucht dat het zo weinig werk bleek te zijn.

Hoezo, vind je dat zelf niet bijzonder?

Maar ik was al gewaarschuwd. Ik heb afgelopen week vier bibliotheekmedewerkers van de militaire academies (KIM en KMA) mogen trainen. Hun teamleider, Mirjam Kruize, had me al lachend gezegd: “We zijn een beetje bescheiden en ingetogen. Stellen onszelf niet genoeg op de voorgrond. Vinden ons werk maar heel gewoon. Dus help jij ons om wel dat podium te pakken?”.

Nou, ingetogen of niet, na het horen van hun pitches weet ik weer* dat ze geweldig werk doen. En dat ze dat podium verdienen.

En dat komt goed. Sterker nog, op de tweede dag werd er tussen de training door gelijk een heel communicatieplan doorgesproken over hoe ze de pitches gaan inzetten.

Heel goed. Want ze hebben zoveel te bieden aan de docenten, studenten en promovendi van de Nederlandse Defensie Academie. En dat mag/moet iedereen weten!


*Mijn proefschrift heb ik in de bieb van de KMA geschreven. Ik mijn dankwoord schrijf ik:  “I now fully understand why the library was rated so highly by the university accreditations committee”.

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving