Autocue met cliënt

Veronique Kilian bij de autocue van haar pitchvideo

Af en toe moet je wat uitproberen. Een pitchvideo opnemen met autocue? Voor mezelf doe ik dat al een tijdje, ik ben niet voor niets voice-over, maar kan dat ook met een cliënt? Gaat het dan niet heel erg gemaakt en voorgelezen klinken? Of helpt het cliënten juist om zich beter te kunnen concentreren op mijn regieaanwijzingen als ze zich minder met de tekst hoeven bezig te houden? Vragen waarop je alleen maar een antwoord krijgt door het uit te proberen.

Vorige week zondag was werkgelukdeskundige Veronique Kilian bij me om een pitchvideo te schrijven en op te nemen. Veronique is niet alleen coach en auteur, maar ook trainer. Ze vertelde tussen neus en lippen door dat ze momenteel ook een videoserie schrijft en zich afvroeg of werken met een autocue zou helpen bij het opnemen daarvan. Bingo, dacht ik, een win-win! We kunnen beiden uitproberen of werken met een autocue lukt. 

En wat blijkt? Het werkt als een tierelier! We zijn minder tijd kwijt aan versprekingen en de autocue geeft meer rust om je te kunnen concentreren op wat je met je lijf, handen en stem doet. En Veronique klinkt zeker niet alsof ze de tekst voorleest. Nou is Veronique met haar trainersachtergrond natuurlijk niet representatief voor elke cliënt, maar het is een veelbelovende start om er ook met andere cliënten mee aan de slag te gaan.

En ik was niet de enige die enthousiast was. Veronique weet nu zeker dat ze haar videoserie met autocue gaat opneemt: “Het geeft veel meer rust en concentratie. Met de autocue kan ik me gewoon focussen op wat ik wil zeggen”.

Wil je ook een pitchvideo met autocue opnemen? Plan een gratis pitchstrategiesessie in: https://calendly.com/pitchcoach/strategie-sessie

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving