Zelf op je bek gaan – agile pitch – De Pitchcoach

Foto Sanne Tengker

“Jouw zinnen werkten niet”, zegt Sanne Tengker teleurgesteld. Ik kan een glimlach niet onderdrukken. “Maar ze waren zo mooi”.

Twee dagen eerder hebben we online samen een prachtige pitch geschreven. “Samen” betekent bij mij dat je als cliënt zelf schrijft. Want het moet jouw verhaal zijn. Met jouw woorden. 100% waargebeurd. Dan hoef je namelijk geen tijd te steken in het uit je hoofd leren van teksten. Dan hoef je niet te acteren voor de camera of op het podium, maar kun je je eigen herinneringen activeren. En dan valt gelijk alles op zijn plaats: gezicht, handen, stem, zonder dat je daar moeite voor moet doen.

“Samen” betekent ook dat ik voorbeeldzinnen geef, van hoe je het zou kunnen verwoorden. En regelmatig riep Sanne: “Zeg die nog eens, die is zo mooi”. Mijn reactie was altijd: “Dat zijn mijn woorden, niet de jouwe. Het moet 100% van jou worden.”

En nu, twee dagen na het schrijven van de pitch, kijken we naar de uitstekende concept pitchvideo die ze heeft opgenomen.

“Nou ik er een dag mee heb gestoeid, besef ik dat het inderdaad mijn verhaal moet zijn. Ik moest zelf even op mijn bek gaan”.

En zonder mijn zinnen, met haar woorden, is het is inderdaad een perfecte pitch geworden. Want in minder dan 2 minuten legt ze glashelder uit wat agile (=wendbaar) werken is. Kijk maar!

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving