Vrijheidsvlog

vrijheidsvlog

Vrijheidsvlog
29 april 2020. De communicatieadviseur van DOSCO, Annemiek Langius, belt op. “Defensie maakt vrijheidsvlogs voor 5mei. Ik dacht: dat vind jij vast wel leuk.” Dat klopt, want een vlog is niets anders dan een pitch geven en dat vind ik als pitchcoach uiteraard geweldig. Een klein probleempje: ik heb van 30 april tot 5 mei vrij. Niet voor niets, want ik heb allerlei afspraken staan, o.a. voor mijn eigen bedrijf, dus niet afzegbaar.

“Ik dacht: we kunnen daar prima die prachtige speech voor gebruiken die je voor het Bevrijdingsrequiem van 2 mei had geschreven”. Enigszins gefrustreerd denk ik aan die speech. Die had ik 2 dagen voor de lock-down af. “Lekker op tijd”, dacht ik toen nog. Maar omdat het Bevrijdingsrequiem uiteindelijk niet doorging vanwege Covid, bleek het meer “zonde van mijn tijd” .

“Maar die is 20 minuten, een tikje te lang voor een vlog,” zeg ik. “Hij moet inderdaad terug naar 2,5 minuut. Zal ik dat voor je doen?”, vraagt ze. “Dat is killyourdarlings, dus jou gaat dat heel veel tijd kosten en ik kan het heel snel.” Kijk, dat is een communicatieadviseur die begrijpt hoe schrijven werkt!

Dus letterlijk tussen de bedrijven door heb ik (met veel hulp van haar) een #bevrijdingsvlog opgenomen.

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving