Voice-over in Papiaments – De Pitchcoach

Voice-over

Elke dag leer ik weer wat bij. Dit weekend was het Papiaments.

Of ik een radiospot wilde inspreken voor een Curaçaos radiostation? Zeker, leuk! En of ik dan ook een paar zinnen Papiaments wilde spreken? Zeker, waarom niet? Ik spreek 7 talen, dus nummer 8 moet er, met de bijgeleverde, ingesproken fragmenten erbij toch enigszins acceptabel uit kunnen komen.

Als ik de zinnen met een vriend oefen, vraagt hij: “Wat zeg je eigenlijk?”. Goede vraag, geen idee. Ik ben tot nu toe alleen met de klanken bezig geweest. Met wat zoeken op internet blijkt “duna bo yu e mihó perspektiva” te betekenen: “Geef uw kind een goed vooruitzicht”.  Zodra ik dat weet, is zijn commentaar: “Hé, het ritme en de toon klinkt heel anders. Alsof je meent wat je zegt.”

Dus, mijn lesson learned van dit weekend: nooit in het wilde weg klanken oefenen, zorg dat je weet wat je zegt als voice-over.

Benieuwd naar mijn stemdemo? Luister ‘m hier: https://stemmenweb.nl/s/351esmeralda.mp3

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving