Vacature – De Pitchcoach

Dag voor vrouwelijke veteranen 29 okt 2022 (30)-2

Af en toe dan hoor je als trainer in je workshops een pareltje. Ik had zaterdag zo’n moment tijdens de Dag voor de Vrouwelijke Veteraan.

In mijn masterclass “De Perfecte Persoonlijke Pitch” had ik net uitgelegd dat elke pitch 1 boodschap heeft. En dat zo’n boodschap niet moeilijker is dan een probleem waar je publiek mee zit en de (deel)oplossing die jij voor hen hebt.

Ik had de deelnemers in groepjes aan het werk gezet om zich aan elkaar voor te stellen en hun boodschap te delen. En terwijl ik aan de kant stond te luisteren, hoorde ik Rosalie Kuiper de ultieme, vacatureboodschap geven:

“Jij hebt de vacature en ik heb de kennis en kunde”.

Helder, kort & krachtig. Een prachtig voorbeeld van hoe simpel en onweerstaanbaar een pitchboodschap kan zijn. Als sollicitatiecommissie kan je toch niet anders dan nu even rechtop gaan zitten om te luisteren wat ze precies te vertellen heeft?

Het was een van de vele inspirerende momenten tijdens de geweldig door Thuisbasis De Klaproos en haar voorzitter Jacqueline van Tilburg- Van Griensven georganiseerde Dag voor de Vrouwelijk Veteraan. Ik heb ervan genoten!

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving