Trots – De Pitchcoach

Meriam Slijkerman met groeigebaar in spiegelbeeld

Wat is er heerlijker dan in een zaal te kijken naar een cliënt die alles toepast wat je haar geleerd hebt?

Ik had zo’n zalig moment aan het begin deze maand op het High End Event van Meriam Slijkerman.

Meriam heeft haar keynote speech samen met mij gecreëerd. Niet alleen de tekst, maar ook wat je dan qua presentatie op een podium doet. Omdat Meriam een ervaren spreker is, gaat dat direct over geavanceerde technieken als podiumgebruik, werken in spiegelbeeld, werken met je handen in zones. Technieken die je niet alleen bij die ene keynote speech kunt toepast, maar bij elk optreden.

En ik zag haar ze allemaal toepassen. Dus toen we een pauze momentje hadden, liep ik naar haar toe.

“Ik vind dat je het geweldig doet”, zei ik. “Ik zie dat je je handen als uitgangspunt in de ‘truth plane’ hebt zitten, super! Je creëert een prachtige tijdslijn op het podium, die je verhaal prima ondersteunt. En elke keer als je het hebt over groei, dan maak je dat groeigebaar in spiegelbeeld, zodat wij het als publiek heel makkelijk kunnen volgen.”

Ik had eigenlijk maar één kleine tip: “Pas op dat je je handen niet te vaak in elkaar haakt.”

Ik zag haar glimmen voor ik me weer omdraaide en de rest van de dag hebben haar handen nooit meer in elkaar gehaakt gezeten.

Het is zalig om met zulke ervaren cliënten te mogen werken die in staat zijn elke aanwijzing direct op te volgen!

En als je wilt zien hoe een ‘groeigebaar in spiegelbeeld’ eruitziet: zie de foto. Wij zien als publiek een normale ‘grafiek’, waarbij voor ons links de hand laag is en de rechterhand hoog.

PS: Ook met mij aan je keynote speech werken? Boek een vrijblijvend kennismakingsgesprek via https://depitchcoach.nl/contact/

 

Meriam Slijkerman en Esmeralda Kleinreesink (De Pitchcoach)

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving