De Pitch Coach

Subtekst: de boodschap eronder – De Pitchcoach

Iceberg

Als je communiceert, dan vertel je niet alleen dat wat je letterlijk zegt, maar je brengt vaak ook een boodschap over op een dieper, onbewuster niveau. Dat heet “subtekst”: de tekst onder de tekst. Makelaars kunnen daar heel goed mee spelen. De tekst “geweldig klushuis” heeft als subtekst: “bouwval”.

Ik was afgelopen week verrast door de subtekst die een opdrachtgever haalde uit mijn masterclass Kort & Krachtig presenteren die ik voor haar hele team (80+ mensen) had gegeven. Ze schreef: “Top gedaan. Mooi het inzicht van ‘je bent er om iets te brengen, mensen zoals het MT [Management Team] zitten op jou en jouw verhaal te wachten en het is niets spannends’”.

Ik heb de masterclass niet bewust toegeschreven naar het minder spannend maken van het geven van pitches aan het MT. Maar dat is natuurlijk wel de logische uitkomst als je weet hoe je een pitch moet schrijven die beredeneerd is vanuit het probleem van je doelgroep, zoals het MT. Dan kom je hen automatisch iets brengen waar ze op zitten te wachten en niet dat iets dat je hen tegen hun zin in komt verkopen.

Leuk om mijn eigen, onbewuste subtekst op deze manier terug te horen. Want wat ik inderdaad wil meegeven is pitchen is leuk, want je gaat je publiek er blij mee maken! 

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving