Profileren is lastig – De Pitchcoach

De Pitchcoach - terugkommiddag

Verrukkelijk! Mijn eerste live training in meer dan een jaar gegeven! Hoewel ik inmiddels helemaal gewend ben aan het geven van online trainingen, waarbij bij grotere groepen de interactie vooral via chat loopt, is live interactie toch echt veel leuker 😊.

Het was een terugkomsessie bij een overheidsadviesbureau dat wordt ingehuurd als niemand anders meer weet hoe ze iets voor elkaar moeten krijgen. Zo’n terugkomsessie is het laatste onderdeel van mijn pitchfestivals:

  • Gezamenlijk een concept-pitch leren schrijven
  • 1-op-1 maatwerkadvies om die pitch te perfectioneren & presenteren
  • Een inspirerend pitchfestival waar je ‘m showt en leert van de andere pitchers
  • Een paar maanden later een terugkomsessie

In zo’n terugkomsessie geef ik niet alleen wat extra theorie over pitchen, maar kijken we ook hoe de pitches geland zijn.

Dat werd hier een prachtig, open gesprek over hoe moeilijk het is om jezelf te profileren als je bescheiden bent. Met als eindconclusie dat je door het houden van een perfecte pitch niet zozeer jezelf aan het profileren bent, maar juist het bedrijf. En dat dat makkelijker voelt.

Het is iets waar meer van mijn cliënten tegenaan lopen: moeite hebben met jezelf op de voorgrond zetten. Heb jij daar ook ervaring mee? Hoe ga jij daar mee om? Wat is jouw tip?

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving