Pitch wetenschappelijk – De Pitchcoach

Pitch Award 2022

“Esmeralda, ik wil dat jij je als jurylid 100% concentreert op jouw specialisme: wetenschap”, zei Arno Torn, de organisator van de Pitch Award 2022. Ik vond het een geniaal idee. Arno heeft 5 juryleden bij elkaar gezocht die allemaal op iets anders gaan letten.

De man achter LinkedIn Benelux, Guy Strijbosch, kijkt bijvoorbeeld of jouw LinkedIn profiel overeenkomt met je pitch. Gerjanne Scheffel, Mrs. Personality tijdens de Mrs. Netherlands Universe verkiezing 2019, kijkt of je styling wel klopt.

En ik kijk dus of je de wetenschap achter presenteren, overtuigen en inspireren toepast.

Daarbij let ik vooral op 3 dingen: 

  • Zorg je ervoor dat je publiek ontspant als ze naar je luisteren?

Want zonder ontspanning overtuig je ze niet. Dus ga ik erop letten of je je publiek ontspant door geen moeilijke woorden te gebruiken, een open, vriendelijke houding te hebben en rust uit te stralen.

  • Maak je gebruik van de manier waarop mensen informatie het beste onthouden?

Dat doe je door geen saaie feiten op te lepelen, maar juist aan storytelling te doen, emotie te laten zien en ons mee te nemen in jouw wereld door zintuigelijke informatie te geven.

  • Gebruik je basis cameratechnieken?

Bij de pitchvideo die je instuurt om mee te dingen naar de Pitch Award 2022 kijk ik of de camera op de juiste (oog)hoogte staat, of je in de camera kijkt en af en toe lacht.

In de aanloop van de Pitch Award 2022 wijd ik aan elk van deze onderwerpen een apart LinkedIn blog. Dus wil je er meer over weten, blijf me dan volgen.

En wil je nu gelijk al aan de slag? Download dan de leeslijst met 22 wetenschappelijke leestips over pitchen & presenteren . Dan ben je perfect voorbereid!

PS: De Pitch Award 2022 is onderdeel van IMPRESS  (Pitchen/Presenteren/Profileren) op 1 november in Hardewijk. Kaarten voor IMPRESS zijn verkrijgbaar op www.pitchaward.nl.

De-Pitchcoach-leeslijst-thumb1

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving