Oude normaal – De Pitchcoach

File (Wikimedia)

Moest vorige week wel weer even wennen aan teruggaan naar pre-Corona routines. Vooral aan hoe vervelend reistijd en files ook al weer zijn.

Ik heb de afgelopen twee jaar mijn twee uur durende Masterclass Schrijf je Perfect Pitch vooral online gegeven. Maar een nieuwe klant vroeg of ik voor deze masterclass (de voorbereiding voor de maatwerktraining Presenteren voor Controllers een paar dagen later) toch ook even langs wilde komen in Apeldoorn. “Prima”, zei ik. 

Dus in plaats van Zoom om 12:50 op te starten voor de sessie van 13:00 tot 15:00 uur, was ik al vanaf 11 uur in de weer.

Want ja, mag niet te laat komen, dus een half uurtje speling inbouwen, zodat ik rustig met de opdrachtgever kan praten en de techniek werkend kan krijgen.

Inpakken van de tas. Laptop, snoeren, gedrukte exemplaren van de hand-out inpakken. Terug, clicker vergeten. Bah, routine van het inpakken van tassen is totaal weg.

Reistijd heen valt mee, precies een uur, maar het parkeren kan niet op eigen terrein. Oh ja, dat is waar ook. Dat moest je van tevoren vragen aan een opdrachtgever of en waar je kan parkeren. En die impromptu parkeergarage is toch nog best een end lopen.  

Om 12:33 kom ik het gebouw binnen. Drie minuten later dan gepland. Dat voelt als ex-militair niet goed.

Om 13:00 beginnen we met de masterclass. Leuke sessie, heerlijk om live met mensen te werken. We hebben meer en intensiever contact dan online dus dat is een absolute plus. Maar dat maakt ook dat mijn timemanagement gierend uit de klauwen loopt en ik dus pas om 15:30 klaar ben, in plaats van om 15:00 uur.

Inmiddels staan er al allerlei files, dus ik kom om 17:55 thuis aan.

Pfff. Van 11 tot 18 bezig voor een klus van 2 uur die me vanuit huis 2 uur en 10 minuten had gekost. Dit is het oude normaal. Moet er weer even aan wennen. Ben jij al gewend?

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving