Naam – De Pitchcoach

maartje van den berg blossom architecture

“Oh, dat doe ik ook altijd. Ik zeg altijd mijn naam en bedrijfsnaam nog een keer aan het eind van een presentatie of pitch,” zegt Maartje.

Maartje is Maartje van den Berg van Blossom Architecture en we zitten op een verjaardagsfeestje te kletsen over werk. 

“Waarom?” vraag ik haar. Want ik ben benieuwd of ze dat voor dezelfde reden doet als waarom ik het aanraad aan mijn cliënten.

“Want ik weet van mezelf dat als iemand zich voorstelt ik die naam direct vergeet. Dus als ik een geweldig verhaal van die ander heb gehoord, dan hoop ik altijd dat ‘ie nog even zijn naam herhaalt. Maar dat doen ze bijna nooit. En dat is echt heel onhandig,” zegt Maartje.

Wow, dit is de eerste keer dat ik iemand in het wild ontmoet die uit zichzelf aan het eind van een pitch nog even haar naam en bedrijfsnaam herhaalt. Met precies dezelfde motivatie die ik ook heb om het mijn cliënten aan te raden!

Ik stel haar de vraag die cliënten mij altijd vragen als ik het ze vertel: “Vind je het niet ongemakkelijk om dat aan het eind er nog een keertje in te proppen?”

“Nee, helemaal niet. Is altijd heel logisch aan het eind van een pitch of presentatie.”

Spot on!

Dus mijn pitchtip: vergeet niet om je naam en bedrijfsnaam aan het eind van je pitch nog een keer te noemen. Want pas als je ons met je geweldige pitch hebt overtuigd, zijn we geneigd je naam te onthouden. Maar dan moeten je die niet vergeten te herhalen!

 

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving