Makkelijke namen – De Pitchcoach

Juffrouw Rood Logo

Ik heb een probleem met namen onthouden. Als iemand Jongstra heet dat kan het zomaar zijn dat ik ‘m als Janssen onthoud. Want mijn brein denkt dan: 1) Nederlandse naam 2) Twee lettergrepen 3) beginnend met een ‘J’: Janssen!

Vandaar ook dat ik het geweldig vond om Claudia Verbree (ja, dat moest ik opzoeken) te ontmoeten. Haar bedrijfsnaam kan ik namelijk onthouden! Ze is tekstschrijver en haar bedrijf heet “Juffrouw Rood”. Ze zegt zelf dat het is omdat rood haar lievelingskleur is en ze je helpt om de rode draad in je verhaal op te pakken, maar ik onthoud dat ze als tekstschrijver met een rood potlood in haar hand teksten verbetert, net als een schooljuffrouw.

Juffrouw Rood vroeg me of ik een gastblog op haar vernieuwde site wilde schrijven. Uiteraard. Wij makkelijk-te-onthouden-bedrijfsnamen moeten elkaar steunen. Dus dit is het gastblog van De Pitchcoach voor Juffrouw Rood. Over waarom mooie zinnen soms niet werken in een pitch: https://www.juffrouwrood.nl/2021/03/15/zelf-op-je-bek-gaan/

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving