Levend Boek – De Pitchcoach

Living-library-1

A.s. zaterdag word ik een Levend Boek, in de Living Library van de bieb van Nieuwegein. Huh? Wat? Eh, ja, dat dacht ik ook toen ik gevraagd werd om levend boek te worden. Ik had nog nooit van het fenomeen gehoord. Maar het komt uit Denemarken, bestaat al sinds 2000 en het is een super leuk idee.

Bezoekers kunnen een ‘levend boek’ lenen, dat wil zeggen een mens waar in de maatschappij een vooroordeel over bestaat. De bezoeker gaat in gesprek met het gekozen boek om meer te weten over diens achtergrond. Het doel van de Living Library is: meer begrip en minder vooroordelen.

In Nieuwegein zijn we zaterdag met 11 (!) levende boeken. Van transgender tot vluchteling, van iemand met complexe Post-Traumatische Stresstoornis (PTSS) tot een Amerikaan die in Nederland woont. Allemaal mensen die je niet zo gauw tegenkomt in het dagelijks leven, maar waar je vast boordevol vragen over zit. Ik zit er om vragen te beantwoorden over hoe het is om hoogbegaafd te zijn.

Als je zin hebt in een interessant gesprek, kom dan zaterdag 10 september 2022 langs in de bibliotheek van Nieuwegein, De Tweede Verdieping tussen 13 en 17 uur. Tot dan!

Meer weten? Dit is de agenda van zaterdag en dit de website van Living Library Nederland.

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving