Integrator – De Pitchcoach

Bianca Bos Integrator

Begrafenisondernemers, dierentuinbouwers en kleurdesigners. Je kunt het zo gek niet bedenken, of ik heb ze geholpen bij het creëren van een pitch (om precies te zijn: Gemma Bouman,  Hilde Assies en Marie-Gon). Maar een “integrator”, die had ik nog niet over de vloer gehad. Sterker nog: ik had er nog nooit van gehoord.

Niet heel gek, vertelde Bianca Bos me. Want zij is één van de slechts vier gecertificeerde integrators die Nederland sinds kort kent. En dus moet er gepionierd worden om het beroep op de kaart te zetten. Zeker als je, zoals Bianca, de ‘go to person’ wil worden in Noord-Nederland. Dus kwam ze bij mij om een pitchvideo te maken om in 1,5 minuut uit te leggen wat een integrator doet.

Toen ze vertelde dat ze MKB ondernemers helpt om o.a. hun (virtuele) teams aan te sturen, was mijn eerste reactie: oh, je bent dus een OBM?  Dat was namelijk een nieuw woord dat ik net vorige maand geleerd had: Online Business Manager.  Want ondanks dat ik een Frankwatching artikel heb geschreven Waarom je dom lijkt als je moeilijke woorden gebruikt, wil dat niet zeggen dat ik zelf niet af en toe een moeilijk woord in een conversatie gooi in de vergeefse hoop om slim te lijken.

En in dit geval werkte het zowaar, omdat het hier als jargon werd gezien en niet als een moeilijk woord. Bianca legde uit dat een integrator een stap verder is dan een OBM. Waar een OBM een manager is die je de dagelijkse, tactische en operationele aansturing uit handen neemt, is een integrator de rechterhand van de ondernemer, die juist ook op strategisch niveau meedenkt en meewerkt. Als ex-militair denk ik dan: een XO, een second-in-command. 

Daar hebben we dus een prachtige pitchvideo over gemaakt. Waarin Bianca niet alleen uitlegt wat een integrator doet, maar vooral ook hoe gelukkig haar cliënten daar van worden. Zonder het woord OBM, XO of welk ander moeilijk woord of jargon dan ook te laten vallen. Want als het om mijn cliënten gaat, dan wil ik nog wel eens naar mijn eigen advies luisteren….

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving