Copyright

Foto-DVBA

“Wat netjes dat je het vraagt of je onze foto’s mag gebruiken. Geen probleem”,  zegt de voorzitter van de Dutch Veterans Bikers Association (DVBA). Ik vraag het hem, omdat ik wil laten zien hoe het logo van de Veteranenspeld (het Draaginsigne Veteranen) in onze samenleving wordt gebruikt. Hoe je die overal tegenkomt. Ook op de vestjes van de DVBA.

Ik ben bezig met het schrijven van een e-module voor de Open Defensie Academie over Veteranen in Psychische nood. Het afrondende onderdeel van Project Nova, mijn project om contact met zorgmijdende veteranen te krijgen via politie en justitie.

Het valt me op hoe makkelijk het is om toestemming te krijgen. Een paar minuten ervoor had ik met een tattoo shop gebeld om te vragen of ik een tatoeage van hen mocht gebruiken als voorbeeld van iemand die herkenbaar is als Marinier door zijn tattoo. “Ja, geen probleem”, was het onmiddellijke antwoord.

Ik email de voorzitter van de DVBA terug: voor mij is dit vanzelfsprekend. Als wij als overheidsinstantie ons al niet houden aan de copyright regels, hoe moeten we dat dan van onze burgers verwachten?

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving