Awards – De Pitchcoach

8s8a6703

Het leuke van dagvoorzitter zijn, is dat ik altijd nieuwe dingen doe. Zo was ik vorige week de presentator van de alweer 10e Mensa Fonds Awards in het WTC Rotterdam. Het Mensa Fonds is opgericht om de betekenis van hoogbegaafdheid voor de samenleving zichtbaar te maken.

Ik had geen idee dat er zoveel mensen in Nederland waren die zich bezighouden met hoogbegaafde kinderen en volwassenen. Dit jaar waren er 50 (!) nominaties, voor 19 afzonderlijke organisaties, projecten en mensen. De jury heeft 5 ervan genomineerd voor de Publieks-  en de Uitblinkersaward.

Wist jij dat er een organisatie is die ervoor zorgt dat hoogbegaafde ukkies 1x per week even zichzelf kunnen zijn in een groep met gelijkgestemde kinderen? Claudia Benmesahel, één van de oprichters van UKIQ (de winnaar van de Publieksaward) vertelde een ontroerend verhaal over een jongetje dat voor het eerst andere kinderen ontmoette die ook net als hij veel slimmer dan normaal waren. Dat hij tegen een muur aanstond met grote ogen. Ze vroeg: “Gaat het goed met je?” En hij zei vol verbazing: “Ik wist niet dat er meer kinderen zoals ik waren!”.

Het was niet het enige verhaal waar ik een brok van in mijn keel kreeg. De andere genomineerde voor de Publieksaward, Peter Honcoop,  een basisschooldirecteur, vertelde dat de parttime Explora klassen die zijn team voor hoogbegaafde kinderen runnen soms levensreddend kunnen zijn. “Op een herfstachtige dag waren de ramen in het lokaal beslagen. Een van de leerling van de Exploraklas schreef op het raam: “I love my life again.” Dat kwam wel even binnen bij me.

Kortom: ik heb weer veel geleerd en een leuke middag gehad als dagvoorzitter van de Mensa Fonds Awards.

PS: wil je mij ook als dagvoorzitter boeken? Ga dan naar: https://www.eventinspiration.nl/speakers/dr-esmeralda-kleinreesink-de-pitchcoach/

Foto’s: Ineke Stofmeel

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving