Autocue

Bas Hoorn van Timemention Community met green screen softbox lampen en autocue

Gisteren een dagje geëxperimenteerd met green screens, softbox lampen en een autocue samen met Bas Hoorn (eigenaar Timension) en Floris ten Kate (LinkedIn marketeer). We gaan binnenkort een serie vlogs opnemen voor de Timension community. Floris’ vlogs gaan uiteraard over LinkedIn, die van mij over pitchcoaching. 

Ik vond het een heel leerzaam dagje. Allereerst heb ik geleerd dat je geen groenig shirt aandoet als je met een green screen werkt, maar iets met flink contrast. Voor de opnamedag (over 3 weken) ga ik een zwart colbert meenemen, een donkerblauwe jurk en op zoek naar iets anders donkers. 

Ten tweede heb ik gezien hoeveel mooier een beeld wordt met softbox lampen. Een op de achterzijde, een van voren en je hebt, zoals Bas zei, “een sterke kaaklijn”. 

Het meest enthousiast ben ik van de autocue. Ik heb soms wel 20 opnames nodig om een opdrachtvideo foutloos in te spreken, omdat ik me telkens verspreek. Met een autocue is dat niet meer nodig. Wat heerlijk om tekst te kunnen lezen in de camera en je volledig op de betekenis en je lijf te kunnen concentreren, zonder over de woorden te hoeven nadenken. Die ga ik ook kopen!

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving