5g storytelling

The Impossible Tattoo

Ik heb een hekel aan reclame. Op YouTube kan ik de advertenties niet snel genoeg uitklikken. Daarom was ik vorige week helemaal verbaasd over mijn eigen gedrag. Ik heb een reclamefilmpje, van notabene 3:43 minuten, helemaal afgezien. Omdat ik niet kon stoppen om er naar te kijken.

Het gaat om het filmpje “The Impossible Tattoo” waarin T-Mobile laat zien wat er allemaal kan met 5G. Van een afstand een tattoo zetten, bijvoorbeeld.

Waarom werkt dit filmpje? Omdat het een voorbeeld is van uitzonderlijk goede storytelling.

De tattoo artist maakt de klassieke reis van de held. Het oerverhaal dat terugkomt in alle mythen van over de hele wereld en uit alle tijden, zoals hoogleraar Joseph Campbell ontdekte. In het kort:

  1. Er gebeurt iets in de wereld van de held: de uitvinding van 5G
  2. Daarom moet de held zijn veilige wereld verlaten: de wereld van tatoeëren in fysieke aanwezigheid van het canvas (degene die getatoeëerd wordt)
  3. Hij moet heel veel obstakels overwinnen in die wereld: je ziet in het filmpje hoe vaak het misgaat tijdens het testen, dat de naald te diep gaat, te veel inkt achterlaat, of heftig begint te trillen.
  4. Maar uiteindelijk lukt het hem om zijn doel te behalen: de eerste persoon ooit wordt door hem op afstand getatoeëerd.
  5. Hij komt terug in zijn oude wereld als een veranderd mens die de wereld wat te brengen heeft: hij kan op afstand tatoeëren, een fantastisch concept in een wereld vol klanten die niet willen of kunnen reizen, maar wel van die ene tattoo artist aan het andere eind van de wereld een creatie op hun huid willen. Dankzij 5G technologie.
    Dit is storytelling op zijn best.

Complimenten voor de makers!

 

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving