De Pitch Coach

Utrecht – Amsterdam – De Pitchcoach

Gekomen om te blijven Geluidsman Utrecht 900 De Pitchcoach

“Als echte Utrechtenaar vind ik dit zo’n leuk project om te doen. Ik zou bijvoorbeeld nooit in Amsterdam willen wonen”, zegt de geluidsman van ‘900 jaar Utrecht’ tegen me. Ik barst in lachen uit. Hij kijkt me vragen aan. “Je komt toch niet..?”

“Mijn openingszin is: ‘Ik heb 20 jaar in Amsterdam gewoond’”, zeg ik.

“Oh nee! Ik moet dit ook gewoon niet zeggen!”, zegt hij en heft zijn handen in de lucht. “Hoe kom je hier in Utrecht verzeild dan?”.

“Dat ga je zo horen”, zeg ik met een knipoog. Ik doe namelijk mee aan het project “Gekomen om te blijven”, waarbij 900 Utrechtenaren worden geportretteerd in het kader van 900 jaar Utrecht. Niet alleen met een foto, maar ook met een 1-minuut-pitch op audio.

Als ik mijn papiertje met de voorbereide pitch erbij pak, kijkt hij moeilijk. “Je mag ‘m de eerste keer even voorlezen hoor, maar ik heb liever dat je het verhaal direct aan mij vertelt, dat klinkt veel beter.” Ik leg mijn papiertje weg.

Als de opname start, barst ik na de eerste zin weer in lachen uit. Hij ook. Maar daarna vertel ik de  pitch terwijl ik hem diep in de ogen kijk. “Zo, die staat er in een keer goed op!” zegt de geluidsman met een zweem van opluchting in zijn stem als ik klaar ben met vertellen. “Dat gebeurt niet vaak. Mooi verhaal ook”.

Ik kan een giechel niet onderdrukken. Uiteraard is het een geweldig mooi verhaal. Althans voor Utrechtenaren. Over hoe een ex-Amsterdammer het licht ziet en Amsterdam verruilt voor een droomhuis in Utrecht. Perfecte Pitch Methode stap 1: ken je publiek 😉.

PS: Woon of werk je ook in Utrecht? Meld je dan ook aan voor dit unieke project, want we zoeken jou! Klik hier voor meer info.

Deel dit bericht op:

“Als echte Utrechtenaar vind ik dit zo’n leuk project om te doen. Ik zou bijvoorbeeld nooit in Amsterdam willen wonen”, zegt de geluidsman van ‘900 jaar Utrecht’ tegen me. Ik barst in lachen uit. Hij kijkt me vragen aan. “Je komt toch niet..?”

“Mijn openingszin is: ‘Ik heb 20 jaar in Amsterdam gewoond’”, zeg ik.

“Oh nee! Ik moet dit ook gewoon niet zeggen!”, zegt hij en heft zijn handen in de lucht. “Hoe kom je hier in Utrecht verzeild dan?”.

“Dat ga je zo horen”, zeg ik met een knipoog. Ik doe namelijk mee aan het project “Gekomen om te blijven”, waarbij 900 Utrechtenaren worden geportretteerd in het kader van 900 jaar Utrecht. Niet alleen met een foto, maar ook met een 1-minuut-pitch op audio.

Als ik mijn papiertje met de voorbereide pitch erbij pak, kijkt hij moeilijk. “Je mag ‘m de eerste keer even voorlezen hoor, maar ik heb liever dat je het verhaal direct aan mij vertelt, dat klinkt veel beter.” Ik leg mijn papiertje weg.

Als de opname start, barst ik na de eerste zin weer in lachen uit. Hij ook. Maar daarna vertel ik de  pitch terwijl ik hem diep in de ogen kijk. “Zo, die staat er in een keer goed op!” zegt de geluidsman met een zweem van opluchting in zijn stem als ik klaar ben met vertellen. “Dat gebeurt niet vaak. Mooi verhaal ook”.

Ik kan een giechel niet onderdrukken. Uiteraard is het een geweldig mooi verhaal. Althans voor Utrechtenaren. Over hoe een ex-Amsterdammer het licht ziet en Amsterdam verruilt voor een droomhuis in Utrecht. Perfecte Pitch Methode stap 1: ken je publiek 😉.

PS: Woon of werk je ook in Utrecht? Meld je dan ook aan voor dit unieke project, want we zoeken jou! Klik hier voor meer info.

Foto: Wikimedia Commons
Scroll naar boven

Bedankt voor Je inschrijving