Tips gebruiken – De Pitchcoach

Logo

Heb jij dat ook, dat je tips hoort, denkt “da’s logisch”, maar het blijkt dat je het zelf niet toepast? Ik had het afgelopen maandag na de VIDM Medialunch met freelance journalist Jette Pellemans (NRC, Trouw, AD, Parool). Ze vertelde drie punten waar ze op let als ze de deskundigheid van iemand inschat:

  • Of ze een boek erover hebben geschreven
  • Erover doceren of onderzoek doen aan een universiteit, of
  • Voor grote, belangrijke klanten werken.

Ik dacht gelijk: logisch. En daarna: perfect, ik voldoe aan alle drie! Maar een korte blik op mijn deskundigheidsprofiel op VIDM liet zien dat ik geen van drieën in mijn profiel had staan. Merkwaardig toch? Dus ik heb mijn deskundigheidsprofiel fors uitgebreid:

Ik ben deskundig op het gebied van pitchen, presenteren en boeken schrijven.

Als pitchcoach help ik speeches en debatten interpreteren op inhoud, presentatie en lichaamstaal. Ik geef presentatietips, bijvoorbeeld voor sollicitaties en online communicatie. Dat doe ik al regelmatig voor Frankwatching.

Als De Pitchcoach werk ik voor bedrijfsleven en overheid (politie, defensie, gemeentes en zorginstellingen) om te zorgen dat boodschappen snel, eenvoudig en met passie worden overgebracht.

Ik ben gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op storytelling: op militaire autobiografieën. Dus ik kan duiden waarom mensen in het algemeen boeken en memoires schrijven en (internationale) militairen in het bijzonder.

Zelf heb ik ook een militaire autobiografie geschreven: Officier in Afghanistan (Meulenhoff, 2012). De handelseditie van mijn proefschrift (“On Military Memoirs”, Brill, 2017) heeft de Caforio-award voor beste militair-wetenschappelijke boek gekregen.

Beter?

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving