Podcast microfoon – De Pitchcoach

Podcast

Hoe neem je een podcast op? Doe je dat gewoon met je smartphone, geef je zowel de interviewer als de geïnterviewde een eigen dasspeldmicrofoon, of gebruik je een aparte microfoon? Op de foto kun je zien hoe podcaster Alexandra Calmero van Brand Karma dat doet. Met een aparte vierkante microfoon die in haar smartphone geplugd wordt, die weer op een tripod tussen ons in staat.

Alexandra was dinsdag bij mij op kantoor om opnames voor haar podcast Brand Karma te maken. Ik kan het iedereen aanraden om aan zo’n podcast mee te doen. Het is heerlijk om een uur lang diepgravend over je vak je mogen praten met een goed voorbereide interviewer als Alexandra.

We hebben het over veel verschillende dingen gehad. Bijvoorbeeld over hoe militairen zich ‘branden’ (als in: hun eigen merk uitdragen) via hun uniform, wat de wetenschap zegt over hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden als je zenuwachtig bent voor een presentatie en wat je met je voeten kunt doen om een ander zich op zijn gemak te laten voelen.

Als de podcast uit is laat ik het uiteraard weten.

Met dank aan Jacqueline Blaauw van mijn arbeidsongeschiktheidsoplossing SamSamKring voor de nominatie. Ik heb zelf Willem van den Bosch genomineerd, mijn ontwerper, omdat het me heel interessant lijkt om te horen hoe zijn creatieve proces werkt.

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving