over mij

Waarom ben ik dé pitchcoach voor jou?

Voor mij komt alles wat ik kan (en leuk vind!) samen in pitchcoachen. Ik combineer:

1. schrijfervaring
2. podiumervaring
3. de wetenschap achter presenteren

om samen met jou de Perfecte Pitch te creëren. Al jaren help ik mensen om hun pitches nog succesvoller te maken. Speciaal daarvoor heb ik de Perfecte Pitch Methode ontwikkeld. Deze methode helpt jou om een helder, gepassioneerd verhaal te vertellen dat het publiek aan je lippen laat hangen.

Dr. Esmeralda Kleinreesink
Dé pitchcoach voor jou
Kleinreesink pitchcoach

Pitchcoachen vond ik zo leuk dat ik er mijn werk van heb gemaakt

Ik ben bijna 20 jaar officier geweest bij Defensie. De laatste jaren was ik de pitchcoach van het Ontwikkelfonds. Eén van mijn leukste banen ooit. Ik vond het zelfs zo ontzettend leuk dat ik besloot om het full-time als zelfstandig ondernemer te gaan doen. Ik vind het fantastisch om als pitchcoach consequent mensen blij te maken. Om te zorgen dat iemand die met een matige pitch gefrustreerd binnenkomt 3 uur later weer happy, vol energie en zelfverzekerd weggaat. Of om een goede pitch in 3 uur tijd om te toveren in een uitzonderlijke performance.

boek Officier in Afghanistan esmeralda kleinreesink

In 2012 kwam mijn eerste boek uit: "Officier in Afghanistan"

In 2012 kwam mijn eerste boek uit bij Meulenhoff: “Officier in Afghanistan”. Het verhaal van mijn uitzending als hoofd luchttransportplanning van de NAVO-missie in Afghanistan.

Drie jaar daarvoor had ik bij Meulenhoff al eens meegeschreven aan de bestseller “Task Force Uruzgan”.  Dat jaar was ik ook de stemacteur van hun luisterboekversie van de bestseller van Anita Amirrezvani’s “Dochter van Isfahan”.

Al sinds 2012 ben ik spreker en stand-up comedian

Sinds het uitkomen van mijn boek “Officier in Afghanistan” laat ik mensen in het bedrijfsleven, bij de overheid en in het uitgaansleven nadenken over de verschillen en overeenkomsten tussen het militaire en burgerleven. Dat doe ik als spreker via sprekersbureau ZijSpreekt, op wetenschappelijke congressen, maar ook als comedian “Esmeralda Klein”. Zo heb ik onder andere met cabaretier Javier Guzman getoerd.

performance heerhugowaard
Javier Guzman en Esmeralda Klein (Tour of Duty, Afghanistan 2018)

Ik ben Doctor in Storytelling

Als universitair docent aan de Nederlandse Defensie Academie heb ik niet alleen mijn trainings- en coachingsvaardigheden geperfectioneerd. In deze periode ben ik ook gepromoveerd op verhalen in organisaties. Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vandaar de “Dr.” voor mijn naam.

De handelseditie van mijn proefschrift “On Military Memoirs” (Brill) heeft de Caforio Award voor beste Engelstalige militair-wetenschappelijke boek gewonnen. Dus alles wat ik je leer over storytelling is wetenschappelijk onderbouwd.

Esmeralda Kleinreesink Stand up comedy De Pitchcoach

Mijn passie is om jou perfect te laten pitchen

Elke pitch is anders. Hij moet perfect bij je passen. Het is puur maatwerk. Maar het is ook teamwork. Samen kijken we voor welk publiek jij de pitch houdt. Op basis daarvan bepalen we welke boodschap het beste bij het publiek zal aanslaan en het meeste zal blijven hangen. Vervolgens help ik je bij het schrijven van je pitch. Net zo lang tot je verhaal staat als een huis. Daarna gaan we oefenen en zorgen dat je de pitch in je hoofd en je lijf krijgt. Tenslotte zorgen we dat je de juiste houding aanneemt. Dat jij je stem, handen en lichaam goed gebruikt, zodat je overtuigend overkomt. Naarmate je meer oefent, zal je zien dat je met sprongen vooruit gaat. Met als resultaat dat je ineens heel goed kunt pitchen. Dat je publiek volstrekt geboeid aan je lippen hangt. En dat jij je doel bereikt. Of dat nou extra geld is van die investeerder, die droombaan of die grote opdracht.

Esmeralda in de media:

logo AD

- Algemeen Dagblad

Klik om het artikel te lezen

Frankwatching

- Frankwatching

Klik om alle artikelen te lezen

TEDx-logo

- TEDx

Klik om de video te bekijken

- Pauw & Witteman

Klik om de video te bekijken

- ZIN magazine

Klik om het artikel te lezen

snek logo

- SNeK* magazine

Klik om het artikel te lezen

Feem

- FEEM online

Klik om alle artikelen te lezen

kleur en stijl

- Kleur & Stijl

Klik om het artikel te lezen

- OP1

Klik om de video te bekijken

logo NMB

- NMB

Klik om het artikel te lezen

Bedankt voor Je inschrijving