Gunfactor – De Pitchcoach

Foto Pitchcoach

“Je moet de gunfactor krijgen”. Dat onderdeel van zakendoen dat bijna esoterisch aandoet. Ik dacht altijd dat dat betekende dat mensen je al heel lang moeten kennen om je daadwerkelijk business te gunnen. Maar dat hoeft niet.

Ik kwam aan de website pitchcoach.nl omdat ik de stoute schoenen aantrok. Ik stuurde een mailtje naar de eigenaar van pitchcoach.nl, Claire Arens, met de vraag of ik de domeinnaam, die zij zo te zien niet meer gebruikte, mocht hebben. En ik stuurde een filmpje mee om te laten zien wie ik ben en waarom pitchcoach.nl bij mij zou passen.

Haar reactie: “Mijn eerste reactie was nee, omdat ik het bijbehorende emailadres nog gebruikte. Maar na het zien van je filmpje, dacht ik “dat lijkt me een sympathiek mens”. En dat je daarnaast zo’n mooi werk doet dat zo belangrijk is voor de maatschappij bij Defensie deed me besluiten te verkennen hoe ik je tegemoet kan komen.” Dat is de gunfactor. Zakendoen is niet alleen maar zakelijk, maar juist een zaak van mens tot mens. Dank je wel Claire, voor je sympathieke gebaar!

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving