Geweldloze communicatie – De Pitchcoach

Foto Jan van Koert

Ik zit aan tafel met de nestor van geweldloze communicatie in Nederland: Jan van Koert. De man die de Syrische oppositie hielp om Assad te begrijpen en die bij interreligieuze conflicten in Oekraïne priesters en imams gearmd op de foto kreeg. Diezelfde man is nu begonnen met een nieuw bedrijf:  Enkontakto

Hij ondersteunt bedrijven en organisaties waar het ‘schuurt’. Waar conflicten sluimeren, ziekteverzuim hoog is en het werkplezier weg. Dus heeft hij een pitch nodig.

We hebben allebei boeken geschreven, ons vak draait bij beiden om goed formuleren en goed luisteren. Dus we proeven elk woord. Ben je ‘nestor’, ‘oudste’ of ‘degene met de langste ervaring’? Niet ‘leken’, om de niet-religieuze deelnemers aan te duiden, maar ‘deelnemers’. We genieten van  de alliteratie tussen ‘kunst’ en ‘cadeau’.

Het is een genot om samen met een mede-schrijver een pitch woord voor woord in elkaar te puzzelen. Het mooiste moment is als de twee denkrimpels tussen zijn wenkbrauwen loslaten, er een lach op zijn gezicht verschijnt en hij opkijkt van zijn laptop met de woorden: “En nu ben ik helemaal tevreden met de pitch”. Het duurt even, maar dan heb je ook wat!

 

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving