Fabula deck – De Pitchcoach

Bobbestorytelling

“Als ik een workshop storytelling geef, dan gebruik ik altijd de Fabula kaarten”, zei Pascal Bobbe een paar weken terug. Pascal is een concullega die workshops o.a. voor mensen met PTSS geeft.  Ik had nog nooit van Fabula kaarten gehoord, maar ben direct enthousiast als hij ze laat zien. Een kaartenset met Engelstalige items om je hele verhaal rondom op te bouwen, bijvoorbeeld met post-its. Gebaseerd op de wetenschap van goede verhalen vertellen. Ik heb ze gelijk besteld, samen met het Cicero deck, dat gericht is op Public Speaking.

Afgelopen week sprak ik Pascal opnieuw. “Ik heb zelf een kaart toegevoegd”, zegt hij, als hij ‘m met een grote grijns laat zien. Die grijns is terecht, want het is een prachtige kaart geworden, die designer Vincent de Mees voor hem heeft gemaakt. Het is een overzichtskaart, in het Nederlands, waarop in een oogopslag duidelijk wordt wat de theorie achter de Fabulakaarten is: een bewerking van de ‘reis van de held’ van Joseph Campbell. Met heldere vragen om te stellen om je verhaal duidelijk te maken.

Hoewel dit te veel vragen zijn om te beantwoorden in een pitch van 2 minuten, is het desalniettemin een fantastisch tool om voor jezelf je passiehaak™ te kunnen verwoorden. Dus laat je inspireren door Pascals kaart (zie illustratie)!

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving