Dominant blauw – De Pitchcoach

deelnemers DISC 23 augustus Utrecht

Soms moet je een opdracht niet al te letterlijk nemen. Zeker niet als je weet van jezelf dat je niet zo fotogeniek bent. Zucht. De opdracht bij deze foto was: kijk vanuit jouw DISC-hoofdstijl. Het was de groepsfoto na de DISC training van vorige week van Talent First. Dat leek me een interessante training in het kader van #persoonlijkeontwikkeling.

Mogelijk ken je DISC: het systeem waarbij je gedrag van mensen in vier kleuren onderverdeelt:

  • Rood: Dominant, probleem focus.
  • Geel: Invloed, people focus.
  • Groen: Stabiliteit, pace focus.
  • Blauw: Conformiteit, procedure focus.

Mijn hoofdstijl is volgens de analyse dominant Rood. Maar als een echte procedurele Blauw (mijn minst dominante stijl, hoewel ik alle kleuren behoorlijk in me heb) heb ik me precies aan de opdracht gehouden en dus lekker dominant in de camera gekeken. Conclusie: dat leidt niet tot de meest gezellige c.q. fotogenieke foto 😊.

Heb jij weleens een DISC-analyse gedaan en klopte die voor jou? Of vindt je dit soort mensen-in-hokjes-indeel-systemen maar flauwekul?

Deel dit bericht op:

Bedankt voor Je inschrijving